ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ
 
 
KΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
 
(κάνοντας ΚΛΙΚ επάνω σε κάποια εξώφυλλα, μπορείτε να διαβάσετε μικρά αποσπάσματα από τα βιβλία)
 
 
Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Υπερ Της Των Ελλήνων Νόσου. Τόμος Α: Περί Των Πατρώων Θεών (3η έκδοση, συμπληρωμένη), Αθήναι 2002, ISBN 960-7748-09-3   

Ο πρώτος τόμος της γνωστής τριλογίας του Βλάση Γ. Ρασσιά, πάνω στην Αρχαιοελληνική Παράδοση και Θρησκεία. Σε αυτόν τον πρώτο τόμο, ο συγγραφέας περιγράφει (και υπερασπίζεται τόσο με την καρδιά όσο και με την λογική και ιστορική επιχειρηματολογία) τις ηθικές και θρησκευτικές απόψεις και πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων και τις συγκρίνει με τις βαρβαρικές αντίστοιχες της «μεταχριστιανικής» λεγομένης εποχής. Τα πιό ενδιαφέροντα σημεία του βιβλίου είναι η αναφορά στο Ηρωϊκό Πρότυπο και η εκτενής ερμηνεία των Δώδεκα κυρίων Θεών του Ελληνικού Πολυθεϊσμού αλλά και του μυστηριακού Θεού Διονύσου. Το πρώτο εν Ελλάδι βιβλίο που ανοικτά υπερασπίσθηκε το μεγαλείο της πολυθεϊστικής Εθνικής Θρησκείας των Ελλήνων. 

Τιμή 12 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Υπερ Της Των Ελλήνων Νόσου. Τόμος B: Η Συρρίκνωση Της Αρχαίας Ψυχής (2α έκδοση, συμπληρωμένη), Αθήναι 2001, ISBN 960-7748-22-0    

Ο δεύτερος τόμος της προαναφερθείσης τριλογίας πάνω στην Αρχαιοελληνική Παράδοση. Σε αυτόν τον τόμο, ο συγγραφέας τολμά να εξιστορήσει το πώς η αυτοθεσμιζόμενη ελληνική ΠΟΛΙΣ καταργήθηκε από τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, το πώς η απαίτηση του τελευταίου να λατρεύεται ως.. Ολύμπιος Θεός έβλαψε σοβαρά τα θρησκευτικά ήθη του έθνους των Ελλήνων. Το βιβλίο καταλήγει στην εξιστόρηση της εισβολής της ανατολίτικης δεισιδαιμονίας και στο πώς, σταδιακά, οι Έλληνες κατέληξαν τελικά ένα αλλοτριωμένο ανίσχυρο έθνος μέσα στην αχανή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 

Tιμή 12 Ευρώ. 

Υπέρ Της Των Ελλήνων Νόσου. Τόμος Γ: Ες Έδαφος Φέρειν... (3η έκδοση, συμπληρωμένη), Αθήναι 2009, ISBN 960-7748-20-4    

Ο τελικός τόμος της τριλογίας του συγγραφέα πάνω στην Αρχαιοελληνική Παράδοση. Σε αυτόν τον τρίτο συγκλονιστικό τόμο, περιγράφεται, με πολύ πυκνή γραφή, η άγρια καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού από τους εκχριστιανισμένους Ρωμαίους της Κωνσταντινουπόλεως ("Βυζαντινούς") και οι απηνείς διωγμοί, έως σημείου γενοκτονίας, των κατακτητών χριστιανών κατά των Ελλήνων Εθνικών, από τον 4ο έως και τον 9ο αιώνα της Βαρβαρικής Εποχής. Το πρώτο εν Ελλάδι βιβλίο που συνεκέντρωσε, κατέγραψε και εξέθεσε με λεπτομέρειες το, επιμελώς αποσιωπούμενο από τους κρατούντες, αληθινό Ολοκαύτωμα του Ελληνικού Έθνους από τους υπηρέτες, ιερείς και στρατιώτες ενός ξενόφερτου «Πολιτισμού». 

Tιμή 12 Ευρώ.  
 

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για μία βιβλιοκριτική από την εποχή της 1ης έκδοσης.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Έθνος, Εθνισμός, Εθνοκράτος, Εθνικισμός, (2η έκδοση επαυξημένη), Αθήναι 2006, ISBN 960-7748-37-9    

Μία γενναία προσπάθεια ξεκαθαρίσματος κάποιων εννοιών, που στις ημέρες μας συγχέονται (σκοπίμως ή από άγνοια) και κακοποιούνται ποικιλοτρόπως, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε κάθε ευγενική απόπειρα ατόμων, ομάδων ατόμων ή εθνών, να στραφούν προς τις εθνικές, προχριστιανικές Παραδόσεις, Μία στροφή που από πολλούς σήμερα θεωρείται η μόνη λύση στα πασιφανή αδιέξοδα του καθεστημένου «εθνοκτόνου» «πολιτισμού» της Παγκοσμίου Ιερουσαλήμ, που με επιμέλεια και μεθοδικότητα επί αιώνες εργάσθηκε για την πλήρη καταστροφή εκείνου που οι εθνολόγοι των τελευταίων δεκαετιών ορίζουν ως «εθνόσφαιρα», δηλαδή της υγιούς διαφορετικότητος των ανθρώπων σε επίπεδο αντιλήψεων, θρησκειών και ηθών. 

Τιμή 8 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Ζεύς. Συμβολή Στην Επανανακάλυψη Της Ελληνικής Κοσμοαντιλήψεως, (2α έκδοση) Αθήναι 2005, ISBN 960-7747-01-8    

Η εκτενεστέρα, έως στιγμής τουλάχιστον, μελέτη της ελληνικής και παγκοσμίου βιβλιογραφίας, πάνω στη λατρεία του Θεού Διός (πρώτη έκδοση: 1997). Ο συγγραφέας, καταθέτει με λεξικογραφική σειρά και παράθεση πολύ σπανίων εικόνων, 527 λατρευτικά επίθετα του υπάτου των Ολυμπίων Θεών. Ενα απαραίτητο εργαλείο αρχαιογνωσίας για όλους όσους ενδιαφέρονται να επανανακαλύψουν την, απωλεσθείσα αλλά όχι νεκρή, οπτική των Ελλήνων προγόνων μας σε ό,τι αφορά στην κατανόηση του, υπαρκτού και εσωκοσμικού, Θείου και στην καθημερινή επικοινωνία με αυτό. 

Τιμή 12 Ευρώ. 

Ingvar: Οι Αρχαιόθρησκοι Απέναντι στους Αποκρυφιστές, Αθήναι 1995, ISBN 960-85311-5-2    

Αν ο αναγνώστης αυτού του σημαντικού κειμένου αντικαταστήσει τους «Οντινιστές» με το «Έλληνες Εθνικοί» θα μείνει κατάπληκτος από το πόσο πολύ μπορούν να αφορούν τον Έλληνα αρχαιόθρησκο τα όσα ως στρατηγική και γραμμή πλεύσεως προτείνονται από τους βόρειους ομόφρονές του. Θα μείνει κατάπληκτος από το πόσο συγγενικά και κοινής προελεύσεως αποδεικνύονται όλα αυτά που επαναδιεκδικούνται. Στο τέλος του βιβλίου αυτού, υπάρχει παράρτημα για τον Οντινισμό, καθώς και οι Εθνικές/Τοπικές παραλλαγές των ονομάτων των πιο σημαντικών Θεοτήτων του Πανθέου των βορείων λαών και οι Ρούνες που τους αντιστοιχούν. 

Τιμή 6 Ευρώ. 

Claudio Rutilio: Θεολογία των Ρωμαίων, Αθήναι 1997, ISBN 960-7748-04-2    

Το βιβλίο αυτό του ιταλού συγγραφέα Κλαούντιο Ρουτίλιο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη, γιατί τον φέρνει σε επαφή με την ενδιαφέρουσα κοσμοθέαση και ηθική ενός πολύ αρχαίου έθνους, «ομότροπου» σε πάμπολλα προς εκείνο των Ελλήνων. Και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, γιατί έχει γραφεί όχι από έναν τυχαίο μελετητή, αλλά από έναν σύγχρονο πολυθεϊστή και ένθερμο θρησκευτή του Ρωμαϊκού Πανθέου. Ιδιαίτερα κεφάλαια αφιερώνονται στους Θεούς Ιούπιτερ, Ιούνο, Μαρς, Βήνους, Φλόρα και Αντζερόνα και παρατίθεται επίσης στο τέλος του βιβλίου το πλήρες ρωμαϊκό μηνολόγιο και εορτολόγιο της Αυτοκρατορικής Εποχής. 

 Τιμή 6 Ευρώ. 

Shawn Eyer: Μυστηριακές Τοιχογραφίες Της Πομπηϊας, Αθήναι 1997, ISBN 960-7748-02-6    

Η λεγομένη «Έπαυλις των Μυστηρίων», μια επιβλητική εξοχική κατοικία, κτισμένη στις παρυφές της Πομπηϊας σε απόσταση 250 μέτρων από την πόλη, ήταν μια περίτεχνη κατοικία η οποία διέθετε όλες τις ευκολίες που προσέφερε ο ιταλικός πολιτισμός του πρώτου αιώνα. Το κατ’ εξοχήν σημαντικό αξιοθέατο της έπαυλης είναι ωστόσο η λεγομένη «Αίθουσα της Μύησης». Το καταπληκτικό αυτό δωμάτιο ανακαλύφθηκε το 1930 και έκτοτε αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές και περίπλοκες περιπτώσεις που έχει να αντιμετωπίσει η αρχαιολογία στην Πομπηϊα. Χρωματιστές τοιχογραφίες καλύπτουν και τους τέσσερις τοίχους του δωματίου, διαδέχονται θεματικά η μία την άλλη και σημαντικός αριθμός μελετητών συμφωνεί ότι αυτές απεικονίζουν την διαδικασία μύησης στα μυστήρια του Βάκχου-Διονύσου. Στο βιβλίο αυτό, επιχειρείται μία ακαδημαϊκή αποκωδικοποίηση των τοιχογραφιών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ορθή ερμηνεία σε ό,τι αφορά τις μυσταγωγίες του κισσοχαίτη Θεού. 

Τιμή 4 Ευρώ. 

Claudio Rutilio: Τα Αίτια της Χριστιανικής Επικρατήσεως, Aθήναι1997, ISBN 960-7748-13-1       

Σ’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, ο Ιταλός συγγραφέας Claudio Rutilio έρχεται να εξετάσει τα αίτια και τις συνθήκες της ανατροπής του Αρχαίου Κόσμου και της καταστροφής της παραδόσεως των Εθνικών από τον ιουδαιογενή Χριστιανισμό, εξηγώντας με γλαφυρό και άκρως κατανοητό τρόπο, ακόμη και για τον μέσο αναγνώστη, τις απόψεις του. Στη συνέχεια εξετάζει σε βάθος τις πολύμορφες επιβιώσεις στοιχείων του αρχαίου Εθνισμού μετά την πλήρη επικράτηση της νέας θρησκείας. Στις σελίδες αυτού του πολύ σπουδαίου βιβλίου, ο αναγνώστης θα βρει απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα, σχετικά με την επικράτηση του Χριστιανισμού στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 

Τιμή 7 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Εορτές & Ιεροπραξίες Των Ελλήνων, (2α έκδοση) Αθήναι 2000, ISBN 960-7748-05-0    

Μία ακόμη εκτενέστατη μελέτη αρχαιογνωσίας. Σε αυτό το βιβλίο, ο Βλ. Ρασσιάς, μετά από έρευνα μίας περίπου δεκαετίας, παρουσιάζει, με αλφαβητική σειρά και πλούσια εικονογράφηση, πάνω από 400 αρχαιοελληνικές εορτές και τελετές. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται τα σωζόμενα μηνολόγια των διαφόρων ελληνικών πόλεων. Η πιό πλήρης και έγκυρη εργασία πάνω στην λατρευτική πράξη των, αληθινών Ελλήνων, προγόνων μας. Ως παράρτημα, τέλος,. δημοσιεύεται και η, εν έτει 1997, πολύκροτη ομιλία του συγγραφέως με θέμα την προχριστιανική προέλευση των δρώμενων της «Μεγάλης Εβδομάδος» των χριστιανών. 

Τιμή 12 Ευρώ. 

Κώστας Π. Μανδηλάς: Γεώργιος Γεμιστός - Πλήθων, Αθήναι 2022, ISBN-960-7748-08-5        

2η έκδoση επαυξημένη και εμπλουτισμένη. 


Η άκρως ενδιαφέρουσα και πληρέστερη έως τώρα ιστορική βιογραφία της προσωπικότητος του περίφημου «Φιλοσόφου του Μυστρά», του πλατωνικού Γεωργίου Γεμιστού - Πλήθωνος, αλλά και εξαντλητική ανάλυση του πνευματικού έργου εκείνου του τόσο σημαντικού Έλληνος και οραματιστή, του οποίου η επί γης πορεία σημάδεψε ανεξίτηλα την αφύπνιση όχι μόνο του νεώτερου Ελληνισμού αλλά και ολόκληρης της, σήμερα, πολιτισμένης ανθρωπότητας. 

 Τιμή 20 Ευρώ. 

Κώστας Π. Μανδηλάς: Γεώργιος Γεμιστός - Πλήθων, Αθήναι 1997, ISBN-960-7748-08-5   (εξαντλημένο)  

Η άκρως ενδιαφέρουσα και πληρέστερη έως τώρα ιστορική βιογραφία της προσωπικότητος του περίφημου «Φιλοσόφου του Μυστρά», του πλατωνικού Γεωργίου Γεμιστού - Πλήθωνος, αλλά και εξαντλητική ανάλυση του πνευματικού έργου εκείνου του τόσο σημαντικού Έλληνος και οραματιστή, του οποίου η επί γης πορεία σημάδεψε ανεξίτηλα την αφύπνιση όχι μόνο του νεώτερου Ελληνισμού αλλά και ολόκληρης της, σήμερα, πολιτισμένης ανθρωπότητας. 

 Τιμή 12 Ευρώ. 

Steve Wyler: Ηλιακά Σύμβολα, Αθήναι 1998, ISBN 960-7748-06-9    

Ο Ηλιακός Δίσκος είναι ένα σύμβολο με πλούσια ερμηνεία. Συμβολίζει την αφθονία, την τύχη, την πηγή της ζωής και της γονιμότητος. Η κυκλική του κίνηση προκαλεί την κίνηση του χρόνου, την διαδοχικότητα των γεγονότων και την ένωση του απεριπόριστου με το ανύπαρκτο. Η λατρεία του Ηλίου ήταν μια από τις πλέον προηγμένες μορφές θρησκευτικής έκφρασης. Οι σύνθετες σύγχρονες θεολογίες δεν είναι παρά η εξέλιξη αυτής ακριβώς της τόσο αρχαίας λατρείας. Οι αρχαίοι λαοί γνώριζαν την ευεργετική δύναμη του ηλιακού δίσκου και τον λάτρευαν ως αντιπρόσωπο της Ύπατης Θεότητος. Μία πληρέστατη μελέτη πάνω στην ηλιακή συμβολιστική των Εθνών. Προλογίζει ο Jean - Christophe Mathelin. 

Τιμή 10 Ευρώ. 

Louis Menard: Ονειροπολήσεις Ενός Μυστικιστού Ειδωλολάτρου, Aθήναι 1999, ISBN 960-7748-14-Χ    

Ο συγγραφέας Louis Menard, ήταν μέχρι την παρουσίαση αυτού του καταπληκτικού βιβλίου, άγνωστος στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά λοιπόν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό παρουσιάζεται ο φωτισμένος λόγος ενός μεγάλου ανδρός του 19ου αιώνος. Οι «Ονειροπολήσεις» αυτού του γνωστού-άγνωστου απόστολου του Ελληνικού Πολυθεϊσμού, είναι ένα βιβλίο που ξεδιπλώνεται μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο μέσα από διαλόγους και έμμετρες τοποθετήσεις. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία δια του λόγου μύηση στην πολύτιμη Αρχαία Οπτική που η ανθρωπότητα έχασε προ πολλού μέσα από σκοτεινούς καιρούς, σκοτεινών εμπνεύσεων και επιλογών. 

Τιμή 10 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως, Αθήναι 1999, ISBN 960-7748-21-2    

Μία γενναία ιστορική καταγραφή, που ήλθε, στο όνομα των δισεκατομμυρίων θυμάτων μίας παραφροσύνης που σήμερα αυτοεπαινείται ως τάχα «ανώτερη» πνευματική διδασκαλία, να ταράξει τα μαύρα ύδατα της συνωμοσίας σιωπής και του δόγματος ότι την Ιστορία δικαιούνται να γράφουν μόνο οι νικητές, οι σφαγείς και οι εξολοθρευτές. Μία εκτενέστατη χρονολογική παράθεση, από τον 1ο έως τον 20ο αιώνα της Βαρβαρικής Εποχής, όλων των θηριωδιών, διωγμών και παντοειδών εγκλημάτων που διέπραξε η λεγόμενη "μονοθεϊστική" θρησκεία, με πρωταγωνίστρια την χριστιανική της πτέρυγα, στην προσπάθεια να υποτάξει πολιτισμικά, και άρα υποδουλώσει, τα, υποτίθεται, "ειδωλολατρικά" έθνη της γής. Από τις αρχικές πυρπολήσεις ναών και βιβλιοθηκών και κατασφαγές των Εθνικών, έως τα παρανοϊκά κυνήγια των μαγισσών και την ανά τον πλανήτη γενοκτονία των Ιθαγενών Εθνών.  Εξαντλημένο. Κυκλοφόρησε ξανά υπό νέο αριθμό ISBN σε εξάτομη έκδοση (βλέπε κατωτέρω).

Edward A. Lippman: Η Ηθική Αντίληψη της Μουσικής στην Αρχαία Ελλάδα, Αθήναι 1999, ISBN 960-7748-11-5    

Σ’ αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικού ενδιαφέροντος, βιβλίο αρχαιογνωσίας, ο συγγραφέας Edward A. Lippman, έρχεται να εξετάσει την ηθική αντίληψη -και χρήση- της Μουσικής από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και την ευρύτερη κοινωνική και διαμορφωτική της φιλοσοφία, από τους Ορφικούς στην πολιτειακή εθνική λατρεία, από την Αθήνα στη Σπάρτη, από την «αρχαϊκή» εποχή στη λεγόμενη «κλασική». Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρεται στην δύναμη της Μουσικής: «...εκείνη η ακατανίκητη, εκείνη η μοιραία ελκτική γοητεία των Σειρήνων, μπορεί να παραλληλισθεί άνετα με την γοητεία που άσκησε ο Αρίων πάνω στα δελφίνια ή επίσης με την εκπληκτική ικανότητα του Αμφίωνος να κάνει τις πέτρες να τοποθετούνται μόνες τους σε τάξη, ενώ σε άλλη αφήγηση βρίσκουμε την απέραντη επιρροή του Ορφέως να ξεπερνάει κατά πολύ την ανθρώπινη φύση και να φθάνει στους χώρους των Θεών». 

Τιμή 5 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Ες Παγάν.. Δέκα Χρόνια Κείμενα, Συνεντεύξεις και Ομιλίες Σε Υπεράσπιση Της Αρχαίας Ψυχής, Αθήναι 2001, εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη, ISBN 960-7748-24-7    

Πρόκειται, όπως επεξηγεί άλλωστε και ο υπότιτλος, για μία επιτομή της γενναίας παρουσίας τού -«ιδιόρρυθμου» για τα άθλια δεδομένα της εποχής μας- λόγου του συγγραφέως μέσα στην νεοελληνική πραγματικότητα της τελευταίας δεκαετίας. Ενός λόγου που ουσιαστικά πρώτος άνοιξε, ωσάν πολιορκητικός κριός που σπάζει τις πύλες ενός κάστρου, την μεγάλη συζήτηση για την ανάγκη του επανελληνισμού μας. Σε αυτό το βιβλίο, απεικονίζεται μέσα από συνεντεύξεις, ομιλίες και άλλα κείμενα, από τα πρώτα εθνικά βήματα του συγγραφέως μέχρι τις ιστορικές του ομιλίες στο Συνέδριο του Πολεμικού Μουσείου ή στο Συνέδριο των ομογενών της Νέας Υόρκης, μία τολμηρή πορεία αφιερωμένη στο Μεγάλο Όραμα, στη δυνατότητα της «Αρχαίας Ματιάς» και ταγμένη στην όχι απλώς ονειροπόλα και θεωρητική αλλά, κυρίως, έμπρακτη πόρευση επάνω στα μονοπάτια που εχάραξε βαθιά η Εθνική Ελληνική Ψυχή, από χαμένους στην αχλύ των μύθων καιρούς, όπως διακηρύσσει άλλωστε ο ίδιος ο τίτλος «ες παγάν» δηλαδή ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ. 

Τιμή 12 Ευρώ. 

David Fideler: Δελφοί. Η Φωνή Από το Ιερό Κέντρο, Αθήναι 2001, ISBN 960-7748-27-1    

Σε αυτό το μικρό βιβλίο, ο φιλόσοφος D. Fideler, εκδότης της σειράς «Phanes Press» έρχεται να πραγματευθεί την ουσία της δελφικής λατρείας του Θεού Απόλλωνος, επεκτείνοντάς την στην πολική της, εκείνη δηλαδή του Θεού Διονύσου, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιηθεί η συγκεκριμένη πτυχή της θεολογίας των Ελλήνων σε ό,τι αφορά στην ανθρώπινη υπόσταση και εκδήλωση. Η αποκωδικοποίηση αυτή, την οποία με αρκετή οξυδέρκεια επιτυγχάνει ο αμερικανός συγγραφέας, εστιάζεται στην ερμηνεία του μυστικού συμβολισμού του Ομφαλού, ο οποίος, κατ’αυτόν, ορίζει το «ιερό κέντρο» της εκδηλωθείσης ζωής. Μία εργασία όχι απλώς άξια προς ανάγνωση αλλά και χρήσιμη για απαντητικό δώρο σε όσους ακόμη τολμούν να ισχυρίζονται μία τάχα έλλειψη πνευματικότητος της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. 

 Τιμή 4 Ευρώ. 

Θανάσης Μίχος: Η Ποίηση του James Douglas Morrison, Aθήναι 2001, ISBN 960-7748-23-9    

Ο ποιητής Θανάσης Μίχος μεταφέρει με συγκλονιστικό τρόπο στη νεοελληνική γλώσσα, την ποίηση του James Douglas Morrison, του αδικοχαμένου ποιητή και τραγουδιστή των Doors. Επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του διονυσιακού εκείνου ποιητή, την ελεύθερη ψυχή του οποίου ετίμησαν οι συγγενείς του με την επιτάφια επιγραφή "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού". 

Τιμή 12 Ευρώ.    

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάστε το προλόγισμα του βιβλίου από τον Βλ. Γ. Ρασσιά. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς «Θεοίς Συζήν. Εισαγωγή Στον Στωϊκισμό», Αθήναι 2001, ISBN 960-7748-25-5    

Μία πρωτοποριακή εργασία επάνω στην σπουδαιοτέρα φιλοσοφική σχολή της Αρχαιότητος αναφορικώς με τον καθημερινό βίο και την έμπρακτο εφαρμογή της Αρετής. Ένα βιβλίο που δεν παραθέτει απλώς γνώσεις και λεπτομέρειες για να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη, αλλά που, αντιθέτως, φιλοδοξεί ν’αποδειχθεί ένα απελευθερωτικό εργαλείο, ένα «εγχειρίδιον μυήσεως» του συγχρόνου ανθρώπου στην Σοφία και τον υπέροχο Τρόπο των αρίστων προγόνων, προς το «Κατά Φύσιν» και «Κατά Λόγον» Ζήν, προς την αταραξία και γαλήνη της Γνώσεως και της Λογικής. (Διαβάστε τον προλόγο από τον Δρ Αλέξανδρο Μήτσιου). 

Τιμή 12 Ευρώ. 

Επίκτητος Ιεραπολίτης «Εγχειρίδιον», Αθήναι 2001, ISBN 960-7748-30-1    

Το «Εγχειρίδιον» του στωϊκού φιλοσόφου Επικτήτου, σε μία απόδοση στη σύγχρονη γλώσσα που ως πρωταρχικό της καθήκον θεωρεί το να τιμήσει τον προγονικό φιλοσοφικό λόγο και δεν κακοποιεί την φιλοσοφική ορολογία, ούτε προσπαθεί να εκβιάσει «συμπεράσματα» όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δει να γίνεται σε «δύσκολα να πολεμηθούν» έργα της αρχαιοελληνικής Γραμματείας. Ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς, αποδίδει στην πιο έγκυρη έως σήμερα νεοελληνική εκδοχή, τις διδαχές του Επικτήτου για έναν βίο ελεύθερο, λογικό, αυτάρκη και αξιοπρεπή, σε ένα βιβλίο με το αρχαίο κείμενο να δίδεται -για πρώτη φορά στα νεοελληνικά εκδοτικά δεδομένα- στην πραγματική προγονική μας γραφή, δηλαδή στην κεφαλαιογράμματη της κλασικής εποχής, φιλικής αρκετά στο μάτι καθώς εναλλάσσεται παράγραφο προς παράγραφο με τη νεοελληνική απόδοσή του. 

Τιμή 6 Ευρώ. 

Κώστας Π. Μανδηλάς: Ο Θεόφιλος Καϊρης και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός, Αθήναι 2002, ΙSΒΝ 960-7748-28-Χ   

Ένα ιστορικο-βιογραφικό βιβλίο για τον Θεόφιλο Καϊρη και το Νεοελληνικό Διαφωτισμό. Η άγρια εποχή στην οποία γεννήθηκε, ανδρώθηκε, σπούδασε, πολέμησε, και δίδαξε ο Καϊρης, μία τραγική και συγκινητική φιγούρα που προσπαθώντας να δώσει Ελληνική κατεύθυνση στην παιδεία δέχεται την επίθεση της Εκκλησίας, η οποία μη αντέχοντας οποιαδήποτε διαφορετική φωνή, μετά από αιώνες παντοδυναμίας της μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τον καταδιώκει ανηλεώς και αφού πετυχαίνει την διακοπή της διδασκαλίας του, τον εξοντώνει ύστερα από την άδικη φυλάκισή του, αλλά ακόμη και νεκρό τον κακοποιεί, βεβηλώνοντας το νεκρό κορμί του, το χιλιοτρυπημένο στη διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων από τα βόλια των Τούρκων. 

Tιμή 12 Ευρώ. 

Σαλλούστιος: Περί Θεών Και Κόσμου, Αθήναι 2002, ΙSΒΝ 960-7748-31-Χ   

Τo ενδιαφέρον αυτό φιλοσοφικό και θεολογικό έργο του 4ου αιώνος, μας μεταφέρει τη σπάνια εικόνα μίας τολμηρής απόπειρας των τότε Εθνικών να ορθώσουν μία συμπυκνωμένη, εκλαϊκευμένη αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρώς λογική θεολογία / κοσμολογία, ενάντια στην εξ Ιουδαίας λαίλαπα που τότε εσάρωνε κατά κυριολεξίαν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ο Σατουρνίνος Σαλλούστιος Σεκούνδος, ένας Γαλατικής καταγωγής συνεργάτης, σύμβουλος και προσωπικός φίλος του αυτοκράτορος Ιουλιανού, με πλατιά ρητορική και φιλοσοφική παιδεία, συνέγραψε τον Μάρτιο του 362 αυτό το «εγχειρίδιο κατηχητικής φύσεως», ίσως ως βασικό θεωρητικό κείμενο αναφοράς και υποστηρικτικό στη δύσκολη θρησκευτική μεταρρύθμιση του Ιουλιανού. Σκοπός του «Περί Θεών Και Κόσμου», που έχει γραφεί σε λιτή αττική διάλεκτο, είναι η κατανόηση των βασικών «εθνικών» θέσεων από τον οποιονδήποτε άνθρωπο της εποχής που διέθετε δύο απλά αλλά βασικά πράγματα, δηλαδή εγκύκλιο Παιδεία και λογικότητα. 

 Τιμή 6 Ευρώ.    

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το προλόγισμα του βιβλίου. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς «Επίτομος Ιστορία των Σπαρτιατών», Αθήναι 2003, ISBN 960-7748-29-8    

Μία πολυσέλιδη, πλήρης, καλοτεκμηριωμένη και ανατρεπτική παρουσίαση της ένδοξης αλλά παραποιημένης Ιστορίας των Σπαρτιατών από τις πανάρχαιες εποχές που χάνονται στην αχλύ του Μύθου έως το τέλος της πρώτης μεταχριστιανικής χιλιετίας. Ένα βιβλίο σταθμός για την ελληνική ιστορική βιβλιογραφία, μέ εξαιρετικά πλούσια εικονογράφιση, σχεδιαγράμματα μαχών και συνοπτικούς πίνακες Βασιλέων, Εφόρων, Ολυμπιονικών και Επωνύμων Πατρονόμων. (κάντε κλικ εδώ για εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου στις 3. 11. 2003). 

Τιμή 30 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως (2η έκδοση επαυξημένη), Τόμος 1ος (έτη "0" - "400"), Αθήναι 2005, ISBN 960-7748-34-4    

Μία εξάτομη πλέον και λεπτομερέστατη ιστορική καταγραφή των αμέτρητων εγκλημάτων του Χριστιανισμού, με εικόνες, τεκμηριώσεις, παραπομπές και χρήσιμα αποσπάσματα. Έξι τόμοι, περίπου 2.000 σελίδες, μία εργασία ετών, που έρχεται στο όνομα των δισεκατομμυρίων θυμάτων μίας παραφροσύνης που σήμερα αυτοεπαινείται ως τάχα «ανώτερη» πνευματική διδασκαλία, να ταράξει τα μαύρα ύδατα της συνωμοσίας σιωπής και του δόγματος ότι την Ιστορία δικαιούνται να γράφουν μόνο οι νικητές, οι σφαγείς και οι εξολοθρευτές. Πρώτος τόμος για την περίοδο από το έτος "0" της χρονολογίας των νικητών έως το "400". Από την κατασκευή της χριστιανικής Θρησκείας  έως την καταστροφή της Ελλάδος από τους χριστιανούς Γότθους του Αλαρίχου. 

 Τιμή 15 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως (2η έκδοση επαυξημένη), Τόμος 2ος (έτη "401" - "800"), Αθήναι 2005, ISBN 960-7748-35-2  

Μία εξάτομη πλέον και λεπτομερέστατη ιστορική καταγραφή των αμέτρητων εγκλημάτων του Χριστιανισμού, με εικόνες, τεκμηριώσεις, παραπομπές και χρήσιμα αποσπάσματα. Έξι τόμοι, περίπου 2.000 σελίδες, μία εργασία ετών, που έρχεται στο όνομα των δισεκατομμυρίων θυμάτων μίας παραφροσύνης που σήμερα αυτοεπαινείται ως τάχα «ανώτερη» πνευματική διδασκαλία, να ταράξει τα μαύρα ύδατα της συνωμοσίας σιωπής και του δόγματος ότι την Ιστορία δικαιούνται να γράφουν μόνο οι νικητές, οι σφαγείς και οι εξολοθρευτές. Δεύτερος τόμος για την περίοδο από το έτος "401" της χρονολογίας των νικητών έως το "800". Από τις θηριωδίες στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, και την πτώση της Ρώμης έως την στέψη του "άγιου"σφαγέα  αυτοκράτορα Καρλομάγνου.  

Τιμή 15 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως (2η έκδοση επαυξημένη), Τόμος 3ος (έτη "801" - "1300"), Αθήναι 2005, ISBN 960 - 7748 - 36 - 0  

Μία εξάτομη πλέον και λεπτομερέστατη ιστορική καταγραφή των αμέτρητων εγκλημάτων του Χριστιανισμού, με εικόνες, τεκμηριώσεις, παραπομπές και χρήσιμα αποσπάσματα. Έξι τόμοι, περίπου 2.000 σελίδες, μία εργασία ετών, που έρχεται στο όνομα των δισεκατομμυρίων θυμάτων μίας παραφροσύνης που σήμερα αυτοεπαινείται ως τάχα «ανώτερη» πνευματική διδασκαλία, να ταράξει τα μαύρα ύδατα της συνωμοσίας σιωπής και του δόγματος ότι την Ιστορία δικαιούνται να γράφουν μόνο οι νικητές, οι σφαγείς και οι εξολοθρευτές. Τρίτος τόμος για την περίοδο από το έτος "801" της χρονολογίας των νικητών έως το "1300". Από την περιβόητη εικονομαχία έως τις αιματηρές Σταυροφορίες στην Μέση Ανατολή και τις χώρες της Βαλτικής.  

Τιμή 15 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς : «Θύραθεν» Φιλοσοφικό Λεξικό. Αθήναι 2006, ISBN 960 - 7748 - 32 - 8 

Από τον πρόλογο του βιβλίου: «Το ανά χείρας Λεξικό, έχει συνταχθεί και εκδοθεί με μόνο σκοπό να φέρει σε πρώτη επαφή, τους πραγματικούς Έλληνες και τους πραγματικούς ανθρώπους, με το μεγαλύτερο πολιτισμικό επίτευγμα του ανθρωπίνου είδους, την Φιλοσοφία. Είναι φτιαγμένο για να λειτουργήσει ως εγχειρίδιο αλλά και αστρολάβος, για να κινηθεί με ευκολία στον θαυμαστό κόσμο των Ελληνικών φιλοσοφικών ιδεών και προταγμάτων ο αναγνώστης, τον οποίο το Παγκόσμιο και Ημεδαπό Καθεστώς κράτησε επιμελώς μακριά από αυτά, παρά το ότι τον υπεχρέωσε να κατασπαταλήσει τουλάχιστον 12 από τα πιο πολύτιμα χρόνια του βίου του για να μάθει άλλα πράγματα, από ανούσια έως όλως βλαπτικά για τον Ορθό Λόγο και, κατ’ επέκταση, για την ανθρώπινη υπόστασή του». 

Τιμή 15 Ευρώ. 

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως (2η έκδοση επαυξημένη), Τόμος 4ος (έτη "1301" - "1600"), Αθήναι 2006, ISBN 960 - 7748 - 38 - 7  

Μία εξάτομη πλέον και λεπτομερέστατη ιστορική καταγραφή των αμέτρητων εγκλημάτων του Χριστιανισμού, με εικόνες, τεκμηριώσεις, παραπομπές και χρήσιμα αποσπάσματα. Έξι τόμοι, περίπου 2.000 σελίδες, μία εργασία ετών, που έρχεται στο όνομα των δισεκατομμυρίων θυμάτων μίας παραφροσύνης που σήμερα αυτοεπαινείται ως τάχα «ανώτερη» πνευματική διδασκαλία, να ταράξει τα μαύρα ύδατα της συνωμοσίας σιωπής και του δόγματος ότι την Ιστορία δικαιούνται να γράφουν μόνο οι νικητές, οι σφαγείς και οι εξολοθρευτές. Τέταρτος τόμος για την περίοδο από το έτος "1301" της χρονολογίας των νικητών έως το "1600". Από την υστερία κατά των υποτιθέμενων "μαγισσών" έως την αλληλοσφαγή των διαφόρων δογμάτων και τις απερίγραπτες θηριωδίες κατά των αυτοχθόνων λαών της Κεντρικής Αμερικής και της Άπω Ανατολής.  

Τιμή 15 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Σημειώσεις επάνω στον Φόβο και την Αφοβία / Notizen uber die  Angst und die Angstlosigkeit (δίγλωσση έκδοση), Αθήναι 2006, ISBN 960 - 7748 - 37 - 9        

29 λακωνικές καταθέσεις προς μία φιλοσοφία άμεσης υπέρβασης της παράλογης αγωνίας για την ατομική απώλεια. Ένα εγχειρίδιο αυτάρκειας και δύναμης. 

Τιμή 3 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Λαιμητόμος Αρετή. Ροβεσπιέρος - Σαιν Ζυστ - Κουτόν, Αθήναι 2007, ISBN 960 - 7748 - 39 - 5
   
Τιμή και ιστορική αποκατάσταση τριών υποδειγματικών επαναστατών, που βρέθηκαν σε κάποια στιγμή κυκλωμένοι από παντού, στεκόμενοι πολύ ψηλά και άρα πολύ εκτεθειμένοι, αποφασισμένοι ανάμεσα σε καθάρματα αλλά και φοβισμένους παλινδρομούντες. Τιμή σε τρεις επαναστάτες που βρέθηκαν σχεδόν εξώκοσμοι απόστολοι μιας Αρετής, προς την οποία όμως ήδη είχαν εκφράσει τον αμυντικό, οξύ φθόνο της, όχι μόνο οι τύραννοι, οι αντεπαναστάτες, οι απατεώνες και οι κερδοσκόποι, αλλά και η πολυπληθής μάζα των επίδοξων τσαμπατζήδων καταναλωτών της κοινωνικής ισονομίας, της υλικής ευημερίας και της πολιτικής ελευθερίας. Τιμή σε τρεις εξαιρετικούς ανθρώπους που βρέθηκαν απόστολοι μιας απαιτητικής Αρετής, που όφειλε να καρατομήσει τους αντιπάλους της, να γίνει δηλαδή η ίδια λαιμητόμος. 

Τιμή 20 Ευρώ.


Κώστας Π. Δάρμος: Οι Αρχαίοι Ποταμοί της Πελοποννήσου. Αθήναι 2007, ISBN 978-960 - 7748 - 41 - 6 

Μία εκπληκτική γεωμυθολογική περιήγηση στις 7 σύγχρονες γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, με καταγραφή, παρουσίαση, ιστορική και μυθολογική συσχέτιση 140 περίπου ποταμών της, μέσα από 280 σελίδες μεγέθους Α4 με εκατοντάδες σχέδια, παλαιές γκραβούρες και φωτογραφίες. 

Τιμή 30 Ευρώ.
Εμπεδότιμος: Σημειώσεις Ορφικοπυθαγορείου και Πλατωνικής Φιλοσοφίας, Αθήναι 2009, ISBN 978-960 - 7748 - 45 - 4 (Εξαντλημένο)
 
Ένα απαραίτητο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται για σοβαρή μελέτη της Ορφικοπυθαγορείου και Πλατωνικής φιλοσοφικής γραμμής, προϊόν σειράς ομιλιών που έγιναν στο Φιλοσοφικό Αθήναιο "Εκατηβόλος" και επεξεργασιών από την φιλοσοφική ομάδα "Μουσαίος". Τα θέματα αναπτύσσονται υπό μορφή μικρών άρθρων, ώστε να καθίσταται εύκολη και σύντομη η αυτοτελής ανάγνωσή τους. 

Τιμή 20 Ευρώ.
Ουρανία Ν. Τουτουντζή: Θεοί και Ήρωες στην Ιλιάδα, τόμος 1ος , Αθήναι 2009, ISBN 978-960 - 7748 - 47 - 8 (Εξαντλημένο)                  
 
Οι Έλληνες Θεοί και ήρωες μέσα από την ποίηση του Ομήρου, ο οποίος, όπως και οι φυσικοί φιλόσοφοι μετά από αυτόν, τραγουδά τα όντα και υμνεί το κλέος τους, δείχνοντας συνάμα προς το Είναι. Το θαυμαστό φαινόμενο της ποίησής του είναι ότι το φως τού όντος τελικά καταυγάζει το Είναι. 

Τιμή 30 Ευρώ.
Ουρανία Ν. Τουτουντζή: Θεοί και Ήρωες στην Ιλιάδα, τόμος 2ος , Αθήναι 2009, ISBN 978-960 - 7748 - 48 - 5 (Εξαντλημένο)

Οι Έλληνες Θεοί και ήρωες μέσα από την ποίηση του Ομήρου, ο οποίος, όπως και οι φυσικοί φιλόσοφοι μετά από αυτόν, τραγουδά τα όντα και υμνεί το κλέος τους, δείχνοντας συνάμα προς το Είναι. Το θαυμαστό φαινόμενο της ποίησής του είναι ότι το φως τού όντος τελικά καταυγάζει το Είναι. 

Τιμή 30 Ευρώ.
Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Αρετή. Το Αξιακό Σύστημα των Ελλήνων, Αθήναι 2012, ISBN 978 - 960 - 7748 - 49 - 2

Mία σειρά απομαγνητοφωνημένων σεμιναρίων Ηθικής Φιλοσοφίας με θέμα τις αρετές, δηλαδή το αξιακό σύστημα των εθνικών Ελλήνων, τα οποία πραγματοποίησε ο Βλ. Ρασσιάς στο εν Αθήναις «Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Μία κανονική μύηση σε ένα αξιακό σύστημα που εάν οι πραγματικοί Έλληνες υπήρχαν σήμερα θα μεταδιδόταν αυτομάτως από την οικογένεια και το σχολείο, όπως αυτομάτως μεταδίδεται σήμερα δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο, ή ακόμα και αντίπαλο, «αξιακό» σύστημα της ταπείνωσης του ανθρώπου. 

Τιμή 8 Ευρώ.
Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Εξελληνισμός. Η επαφή Ελληνισμού – Ιουδαϊσμού από την εποχή του Αλεξάνδρου έως την Ύστερη Αρχαιότητα, Αθήναι 2014, ISBN 978 - 960 - 7748 - 50 - 8

Η Ιστορία της ισχυρής επίδρασης του Ελληνισμού στους λαούς της Ανατολής ως πολιτισμική, θρησκευτική και βιοτική πρόταση από την εποχή του Αλεξάνδρου έως και την Ύστερη Αρχαιότητα, με επικέντρωση στην περίπτωση των ιδιότροπα αντιδραστικών οπαδών του υποτιθέμενου «Ενός Θεού» Ιαχωβά. 

Τιμή 15 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Non Serviam. Κείμενα ενάντια στον Εφηρμοσμένο Μονοθεϊσμό, Αθήναι 2016, ISBN 978-960-7748-52-2

Τέσσερα κείμενα ενάντια στον Εφηρμοσμένο (Θρησκευτικό, Πολιτικό και Πολιτισμικό) Μονοθεϊσμό, κοντολογίς ενάντια σε όλα τα προσωπεία του που έχουν αυτοεξουσιοδοτηθεί να «σώζουν» ασταμάτητα την ανθρωπότητα από τον... εαυτό της. Για προηγμένους και απαιτητικούς αναγνώστες. 

 Τιμή 8 ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Αρετή. Το Αξιακό Σύστημα των Ελλήνων. Τόμος 2, Αθήναι 2016, ISBN 978-960-7748-53-9

Η συνέχεια των απομαγνητοφωνημένων σεμιναρίων Ηθικής Φιλοσοφίας με θέμα τις αρετές, δηλαδή το αξιακό σύστημα των εθνικών Ελλήνων, τα οποία πραγματοποίησε ο Βλ. Ρασσιάς στο εν Αθήναις «Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος» από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 έως και το πρώτο του 2015. Μία κανονική μύηση σε ένα αξιακό σύστημα που εάν οι πραγματικοί Έλληνες υπήρχαν σήμερα θα μεταδιδόταν αυτομάτως από την οικογένεια και το σχολείο, όπως αυτομάτως μεταδίδεται σήμερα δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο, ή ακόμα και αντίπαλο, «αξιακό» σύστημα της ταπείνωσης του ανθρώπου. 

Τιμή 12 Ευρώ.

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: "...το μεγαλείο και την απελπίσία σου" / Ιστορικό αφήγημα για την μυστική διαδρομή της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, Αθήναι 2017, ISBN 978-960-7748-54-6

Ιστορικό αφήγημα για την μυστική διαδρομή της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από την εποχή των διωγμών της έως τον αιώνα μας. 

Τιμή 10 Ευρώ.Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Η Ιστορία του κινήματος της «Ελεύθερης Σκέψης», Αθήνα 2017, ISBN 978-960-7748-55-3

Από τον πρόλογο του βιβλίου: "...H συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων ανθρώπων θεωρεί εσφαλμένα δεδομένη, διατοπική και διαχρονική, την σχετική ελευθερία έκφρασης που υπάρχει στα περισσότερα μέρη τουλάχιστον του «δυτικού» κόσμου, τις λίγες δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορική πραγματικότητα είναι όμως εντελώς διαφορετική. Επί πολλούς αιώνες, από τον 4ο έως και τον 18ο – 19ο αιώνα, η χριστιανική τρομοκρατία είχε ακυρώσει κάθε δυνατότητα έκφρασης απόψεων και ιδεών, που απείχαν από το θρησκευτικό παραλήρημα περί ενός αλλά και τρισυπόστατου, ιουδαίου αλλά και παγκόσμιου, «Θεού», που κρατάει λογιστήριο «αμαρτιών» και τιμωρεί θνητούς «δούλους», μέσα σε έναν υλικό κόσμο που είναι «κτίσμα» και αποκλειστικό τσιφλίκι του. Το ίδιο αυστηρά απαγορευμένη ήταν η αντιμετώπιση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας έξω από την άρρωστη και ενοχική εικόνα της δυστυχισμένης χριστιανοσύνης και το ίδιο αυστηρά απαγορευμένη, βεβαίως, ήταν κάθε πολιτική πρόταση έξω από το ανατριχιαστικό πλαίσιο του Ευσέβιου Καισαρείας, ότι όπως μόνον ένας Θεός διοικεί τους ουρανούς, έτσι και μόνον ένας άνθρωπος, ένας μονάρχης, πρέπει να διοικεί την κάθε κοινωνία ανθρώπων". 

Τιμή 12 Ευρώ.Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Ποτέ δεν ξημέρωσε πραγματικά στην Νεοελλάδα / Ιστορική πραγματεία με αφορμή τον «Παπουλάκο», Αθήνα 2017, ISBN 978-960-7748-56-0

Από τον πρόλογο του βιβλίου: "... Ποτέ δεν ξημέρωσε πραγματικά στην Νεοελλάδα. Μέσα στο έλος που κρύβεται κάτω από μία λεπτή κρούστα εύτακτης «σημερινότητας», από την εποχή του Κοσμά του Αιτωλού έως σήμερα, είναι σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα. Παρ’ όλο που από την ίδρυση τού Νεοελληνικού Κράτους, ο ρυθμός ένταξής του στον προηγμένο κόσμο εξωτερικά μοιάζει ικανοποιητικός, στην πραγματικότητα αυτό παραμένει ένας καθυστερημένος βυζαντινο-οθωμανικός μηχανισμός και η κοινωνία του βαθύτατα ανορθολογική, εσωστρεφής, θρησκόληπτη, υποκριτική, αλλοφοβική, διεφθαρμένη και συνάμα διαφθείρουσα. Ακόμα και ιδεολογίες ή άλλα ρεύματα που παρήγαγε τους τελευταίους δύο αιώνες, ο προηγμένος κόσμος, αυτή η αξιολύπητη κοινωνία τα εισήγαγε, τα έφερε στα μέτρα της και τα γελοιοποίησε ή τα καπηλεύθηκε. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με την Αρχαία Ελλάδα, δηλαδή την πραγματική Ελλάδα, προς την ουσία της οποίας συνειδητά έμεινε ξένη, όπως επίσης συνειδητά και επίσης ξένη έμεινε προς ο,τιδήποτε άλλο θεώρησε πως απειλούσε τον βυζαντινο-οθωμανισμό της. Η ανάποδη ανάγνωση της Ιστορίας είναι το μεγαλύτερο και διαρκέστερο έως σήμερα «πολιτισμικό» επίτευγμά της." 

Τιμή 10 Ευρώ.Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μεγάλο Λεξικό του Ευρωπαϊκού Πολυθεϊσμού, Τόμος Πρώτος, Άαχ έως Βάκχος, Αθήνα 2018, ISBN 978-960-7748-58-4   

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία, ένα Μεγάλο Λεξικό για τις λατρείες, τους Θεούς, τις ιερατείες, τα μυστήρια, τα σύμβολα και τις αντιλήψεις του όλου ευρωπαϊκού Πολυθεϊσμού. Ο πρώτος τόμος καλύπτει τα λήμματα από «Άαχ» έως «Βάκχος». 

Τιμή 20 Ευρώ.Τηλέμαχος: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - η ενσάρκωση, Αθήνα 2018, ISBN 978-960-7748-59-1

Μυθιστόρημα Επιστημονικής Φαντασίας: Η Ελένη Αντωνιάδου, μία νέα επιστήμονας στον χώρο του προγραμματισμού, είναι κοντά σε ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μία εχθρική εταιρία κολοσσός, η Σάϊτρον, θα δωροδοκήσει, θα σαμποτάρει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να το αποκτήσει. Η Ελένη δεν θα το βάλει κάτω και θα χρησιμοποιήσει ακόμα και το δημιούργημά της, για να την αντιμετωπίσει. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένει... 

Τιμή 15 Ευρώ.
Πλήθων Τ. Προμηθέας (Ηλίας Τρουλλινός): Πώς ανακάλυψα ποιος είμαι, Αθήνα 2019, ISBN 978-960-7748-61-4

Το τέλειο δώρο που μπορεί να κάνει ένας Έλληνας σε έναν μη υποψιασμένο φίλο ή συγγενή. Ένα βιβλίο για όλους εκείνους, που δεν διαβάζουν βιβλία, που προτιμούν την διαδικτυακή σαβούρα ή που διαβάζουν μόνο τους τίτλους των εφημερίδων, που ακούν μόνο τις τηλεοπτικές ειδήσεις των 60 δευτερολέπτων, που δεν εμβαθύνουν ποτέ επειδή... "βιάζονται". Ένα βιβλίο για όλους εκείνους, που δεν θα μάθαιναν με άλλον τρόπο ποτέ κάποιες σημαντικές αλήθειες. 

Τιμή 10 Ευρώ.Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Μεγάλο Λεξικό του Ευρωπαϊκού Πολυθεϊσμού, Τόμος Δεύτερος, Βαλεριάνα έως Δωδεκάθεον, Αθήνα 2020, ISBN 978-960-7748-62-1

«Για πρώτη φορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία, ένα Μεγάλο Λεξικό για τις λατρείες, τους Θεούς, τις ιερατείες, τα μυστήρια, τα σύμβολα και τις αντιλήψεις του όλου ευρωπαϊκού Πολυθεϊσμού. Ο δεύτερος τόμος καλύπτει τα λήμματα από "Βαλεριάνα" έως "Δωδεκάθεον"» 

Τιμή 15 Ευρώ.
Σωτήριος Φ. Δρόκαλος: Πώς και γιατί επικράτησε ο Χριστιανισμός, Αθήνα 2021, ISBN 978-960-7748-60-7

Μια νέα ρηξικέλευθη θεωρία για τα αίτια της επικράτησης του χριστιανισμού. Ένα συνεκτικό χρονικό για τις σκοτεινές και αιματηρές όψεις της.

«Η ελλιπής βιβλιογραφική κάλυψη του κολοσσιαίας παγκόσμιας ιστορικής σημασίας θέματος που συνίσταται στην αιματηρή πτώση του ελληνορωμαϊκού κόσμου και τη χριστιανική επικράτηση, δημιουργεί ένα ψευδεπίγραφο πλαίσιο κατανόησης της πραγματικότητας, μέσα στο οποίο αναπτύσσεται κάθε περαιτέρω θεωρία και τελικά εξελίσσεται η καθημερινή ζωή στον σημερινό κόσμο. Η σκέψη των σύγχρονων στοχαστών στερείται ή παραγνωρίζει ολικώς ή μερικώς μια θεμελιώδη γνώση, καθοριστική για την κατανόηση της ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας. Η απουσία αυτής της κρίσιμης παραμέτρου συρρικνώνει τις δυνατότητες των σύγχρονων στοχαστών και καταδικάζει λαμπρές κατά τ’ άλλα διανοητικές προσπάθειες να παραμένουν χωλές και τελικά ελαττωματικές, ακόμη και ζημιογόνες. Η συγγραφή όμως αυτού του χρονικού της χριστιανικής επικράτησης υπήρξε αποκαλυπτική και για μένα τον ίδιο, καθώς συλλογιζόμενος πάνω στα βαθύτερα αίτια των γεγονότων που αφηγούμουν, διαμόρφωσα μια πρωτότυπη κεντρική ιδέα για τα αίτια της συντριβής του ελληνορωμαϊκού κόσμου».

Τιμή 25 Ευρώ.
«Αργολίδας, Κορινθίας Περιήγησις. Ένα σύγχρονο οδοιπορικό στην γη των Μύθων και της Ιστορίας», Τόμος Α'. Δημήτριος Περσέας Λουκίσσας, Αθήνα 2021, ISBN 978-960-7748-64-5

«Το έργο είναι μια ιστοριοδιφική έρευνα. Δεν θα το αποκαλέσω απλά ως περιηγητικό, αφού δεν διαθέτει τον ρομαντισμό, που διαθέτουν τα αντίστοιχα περιηγητικά βιβλία των ρομαντικών περιηγητών του 16ου αιώνα. Θα το αποκαλούσα ως ένα οδοιπορικό, μια σύγχρονη καταγραφή των μνημείων με τρόπο απλό, κυνικό και ωμό, αφού αποτυπώνει την πραγματική εικόνα, στην οποία βρίσκονται τα μνημεία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το όμορφο ταξίδι στον Χρόνο και την Ιστορία προσπαθώντας να μεταφερθούμε νοερά πίσω στο μακρινό παρελθόν, ταξιδεύοντας σε αρχαίες πόλες συναντώντας Θεούς, ημίθεους, Ήρωες, βασιλείς και κατακτητές.»


Τιμή 25 Ευρώ.
«Αργολίδας, Κορινθίας Περιήγησις. Ένα σύγχρονο οδοιπορικό στην γη των Μύθων και της Ιστορίας», Τόμος Β'. Δημήτριος Περσέας Λουκίσσας, Αθήνα 2022, ISBN 978-960-7748-66-9

«Ο συγγραφέας αυτού του εξαιρετικού πονήματος μας αφήνει έκπληκτους από την λεπτομερή περιγραφή των τόπων, των μύθων, της Ιστορίας της Ιεράς Γης της Αργολίδος και της Κορινθίας. Δεν θα λέγαμε ότι είναι ένα βιβλίο Ιστορίας ούτε ένα βιβλίο Γεωγραφίας, είναι ένα κράμα και των δύο, για να μας οδηγήσουν στα «σημερινά» βήματα του Παυσανία. Ξεκινώντας κάποιος με το βιβλίο αυτό στο χέρι του, μπορεί να ανακαλύψει όλα τα δύσβατα, γκρεμισμένα και ξεχασμένα σημεία της περιοχής. Είναι ένα συνεχές οδοιπορικό εκπλήξεων γνώσεων και σεβασμού στον πολιτισμό του τόπου μας.»


Τιμή 30 Ευρώ.
«Άρτεμις», Ουρανία Ν.  Τουτουντζή  , Αθήνα 2022, ISBN 978-960-7748-67-6

Μία εμπεριστατωμένη μελέτη επάνω στον μύθο και την λατρεία της θεάς Αρτέμιδος από την κοινωνιολόγο και συγγραφέα Ουρανία Ν. Τουτουντζή

«… Παραστέκει εξ ίσου στην μεστή αγωνία των γυναικών που κοιλοπονούν να γεννήσουν τα παιδιά τους και στην άγουρη σπουδή των εφήβων να αναλάβουν σταδικά τους πια χέρια το μέλλον της κοινότητας. Την ευθύνη για την επιβίωση ή τον θάνατο της κοινότητας. Το όνομά της είναι κραυγή μυητική, αρχέγονη, γήινη. Οι ποιητές την γνωρίζουν συχνά με το όνομα Σελήνη. Οι φιλόσοφοι θα την ονομάζουν πάντοτε Φύσι».


Τιμή 20 Ευρώ.
«Ο Πρώτος Θάνατος - Λέξεις Γραμμένες στο Τέλος του Δρόμου», Νικόλαος-Λυκάων Παπάζογλου, Αθήνα 2022, ISBN 978-960-7748-63-3

Σε εποχές δύσκολες για το βιβλίο και ειδικά για την ποίηση, οι Εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη, τολμούν να παρουσιάσουν την ποιητική προσέγγιση του Νίκου-Λυκάονα Παπάζογλου.

Βαθύς γνώστης της ελληνικής κοσμοαντίληψης ο ίδιος, "μελετητής" του έργου του Βλάση Ρασσιά, και των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων, τα ποιήματα του είναι βαθειά ανθρώπινα, βαθειά συγκινητικά και ρεαλιστικά. Το βιβλίο "Ο Πρώτος Θάνατος - Λέξεις Γραμμένες στο Τέλος του Δρόμου", πιστεύουμε ότι έχει να βάλει ένα λιθαράκι στην ελληνική Ποίηση.


Τιμή 10 Ευρώ.

Τα βιβλία μας μπορείτε να τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία
"Πολιτεία", Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας, Αθήνα, ΤΚ 10679, τηλ. 210-3600235, 210-3616373
"Όναρ", Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα, ΤΚ 10679, τηλ. 210-3306124
 
Τα στέλνουμε επί αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα (στείλτε τις π
αραγγελίες σας με αποστολή
ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail: anpoli2019@gmail.com).

 

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ Γ. ΡΑΣΣΙΑ   

ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" (1980 - 1993)